Kerkgenootschap der Zevende Dags Adventisten Almelo Oude Deldenseweg 2 Almelo

Het kerkgenootschap der Zevende-dags Adventisten (ook wel: Adventkerk) is een van de snelstgroeiende kerken ter wereld. Op dit moment zijn er ruim 12,3 miljoen – volwassen gedoopte – leden; gemiddeld worden er per dag 2.600 leden door de doop aan de kerk toegevoegd. In Nederland telt de kerk ongeveer 5.000 leden.

In 1863 is de Adventkerk in Amerika gestart met circa 3.500 leden. Tegenwoordig wonen 9 van de 10 adventisten buiten Amerika.

De gemeente Almelo maakt organisatorisch deel uit van de Nederlandse Unie met haar kantoor in Huis ter Heide (gemeente Zeist). De Nederlandse Unie maakt deel uit van de Trans-Europese Divisie die zetelt in St. Albans, Engeland. Wereldwijd telt de Adventkerk 13 divisies die elk verantwoordelijk zijn voor een geografisch gebied. Tezamen vormen zij de Generale Conferentie, het hoogste bestuurlijke orgaan. Het hoofdkwartier van de Generale Conferentie is in Silver Spring, Maryland, Amerika.

Het kerkgenootschap heeft ruim 14.500 predikanten in dienst en beschikt over een uitgebreid netwerk aan scholen, universiteiten, ziekenhuizen, voedselfabrieken en uitgeverijen


Wereldkerk